Stäng

Innehåll

Artesan

Grundexamen inom konstindustri, Kompetensområdet för produkttillverkning

En artesan från Prakticum kan jobba i olika inredningsaffärer med kundservice, styling och planering, samt fungera som en assistent för inredningsarkitekter. Du kan även grunda ett eget företag som inredare, planera och tillverka inredningstextilier och andra hantverksprodukter.

Kontakt

Jonas Tuominen
Teamledare
040 0248 960
fornamn.efternamn@prakticum.fi

Studiestarter

Läroavtal

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing, elit dis vehicula .

Ansök här
I korthet MÅLGRUPP Kontinuerlig ansökan Utbildningen består av Ansökan Studiestart

I korthet

Du studerar inredningsplanering, inredning och styling genom att göra inredningsplaner enligt stil och tema, färgsättning med färgkarta samt planritningar med möbler och armaturer. Planerar och tillverkar inredningstextilier till hemmets olika rum. Bekantar dig med olika hantverkstekniker bl.a. möbeltapetsering. Utbildningen tar ca. 1,5-2 år eller enligt personlig studieplan

Målgrupp

Utbildningen passar dig som är intresserad av inredning, färger, former och olika stilar, är kreativ och vill jobba med händerna. Artesanutbildningen har inte särskilda krav på hälsa, men du bör ha en tillräckligt god fysisk kondition för att klara påfrestningarna i arbetet. Du bör kunna utföra praktiska uppgifter både i skolan och som kundarbete eller på en arbetsplats inom branschen.

Kontinuerlig ansökan

Alla utbildningar vid Prakticum lämpar sig lika bra för unga som för vuxna. I början av dina studier kartläggs din kompetens, tidigare arbetserfarenhet och tidigare utbildning och det görs upp en personlig utvecklingsplan för kunnande (PUK). I samband med kartläggningen gör man även upp en individuell studiestig, vilket kan innebära att studietiden förkortas.

Utbildningen består av

En stor del av studietiden arbetar du praktiskt med att planera och tillverka inredningstextilier såsom gardiner, kuddar, sängtextilier och små möbeltapetsering projekt. Textilinredningen omfattar också klädda sänggavlar, draperier, gardinomslag, bårder, lampskärmar och experimentell textilkonst.

Styling hör också till studierna. Du övar att rensa och röja och därefter inreda och organisera om i rummet. Du efterbehandlar och återvinner gamla prylar genom att piffa upp dem.

I studierna ingår planering och förverkligande av skyltfönster, mässavdelningar samt styling inför bostadsförsäljning. Du lär dig remake, färglära, färganalys, stilhistoria, fotografering samt belysning.

Utbildningen är kostnadsfri men utgifter för t.ex. verktyg och material kan uppstå.

Deltagarantal

10 / 16

min / max

Ansökan

Artesanutbildningen har inte för tillfället något urvalsprov, men sökande kommer att bli kallade till en intervju innan studiestart.

Studiestart

För att utbildningen skall förverkligas förutsätts minst 10 deltagare.

Ta kontakt så bygger vi upp en personlig plan just för dig!

Tillbaka upp